Bylinkové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové kuličky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31516 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
900 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
1 kávová lžička | Hořčice francouzská |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 dl | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 polévková lžíce | Řeřicha |
125 g | Strouhanka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 98,5mg |
Draslík | 870,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 516,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Pažitka, Pepř bílý, Řeřicha, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hellmann's Majonéza originál, Hořčice francouzská, Mléko polotučné, Petržel kudrnka, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme přibližně 15 minut, pak je scedíme, rozmačkáme a dáme do větší mísy. |
2 | Jarní cibulku, čerstvý kopr, pažitku, petrželku kudrnku a řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přiložíme k bramborám. Přidáme majonézu Hellmans, hořčici, rozetřený česnek, mořskou sůl a bílý pepř. Vše dobře promícháme a vytvarujeme malé kuličky. |
3 | V misce vyšleháme mléko s vejci. Do druhé misky dáme strouhanku. Kuličky nejdříve namočíme do vajíček, pak do strouhanky a pak je znovu namočíme do vajíček a obalíme ještě jednou v strouhance. |
4 | Obalené kuličky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce, podáváme je teplé. |
Poznámka
Místo smažení můžeme bramborové kuličky fritovat.