Recept

Italský tvarohový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 31593

Ingredience

50 g Hrozinky
2 ks Citrony
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
30 g Kandovaná pomerančová kůra
2 polévková lžíce Krupice pšeničná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Máta
100 g Rybíz červený
350 g Sýr Ricotta
3 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 145kJ
10% Sacharidy 36 g
15% Tuky 12 g
4% Sodík 83 mg
18% Bílkoviny 10 g

Italský tvarohový koláč postup přípravy receptu:

1

Hrozinky nasypeme do misky a přelijeme italským dezertním vínem, necháme naložené 30 minut.

2

Na dno dortové formy vložíme pečící papír, formu vytřeme máslem a vysypeme krupicí.

3

Silonovým sítem protlačíme do misky sýr ricotta, přidáme žloutky, cukr, krupici a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme.

4

Přisypeme hrozinky, nadrobno nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a vše nalijeme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Po upečení musí být povrch koláče pevný a okraje by se měly mírně oddalovat od stěn.

5

Koláč necháme chladnout v otevřené troubě zhruba 2-3 hodiny. Poté jej vyklopíme z formy. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme červeným rybízem a snítkou máty.

Poznámka

Místo dezertního vína můžeme použít pálenku grappa z hroznového vína. Sýr ricotta lze nahradit tučným tvarohem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept