Recept

Hruškový koláč s mandlovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 3160
Kategorie: Koláče

Ingredience

125 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
4 ks Hrušky
150 g Mandle
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 728kJ
16% Sacharidy 56 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 32 mg
13% Bílkoviny 7 g

Hruškový koláč s mandlovým krémem postup přípravy receptu:

1

Vymícháme máslo, cukr, sůl a přidáme vejce.

2

Do prosáté mouky uděláme důlek, do něj dáme připravenou směs a zpracujeme v těsto. Vytvoříme bochánek, který necháme hodinu uležet v chladu.

3

Do kulaté vymaštěné formy rozložíme těsto, na které nalijeme náplň. Cukr smícháme s mletými mandlemi, smetanou, ušlehanými vejci a rumem.

4

Oloupeme hrušky, nakrájíme na plátky, rozložíme na náplň a posypeme vanilkovým cukrem.

5

Dáme péct, poté dáme želé.

Poznámka

želé smícháme se šťávou z hruškového kompotu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept