Recept

Bramborové vějířky na mangoldu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31611

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Cibule
200 g Mangold
15 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
125 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 095kJ
10% Sacharidy 35 g
13% Tuky 10 g
31% Sodík 628 mg
19% Bílkoviny 11 g

Bramborové vějířky na mangoldu postup přípravy receptu:

1

Mangold očistíme, omyjeme, najemno nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.

2

V kastrole na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mangold s paprikou, vše opékáme 5 minut. Potom směs osolíme a opepříme.

3

Zapékací mísu vymažeme lžičkou másla a vložíme do ní mangold. Brambory oloupeme, omyjeme, několikrát podélně nařízneme, ale neprořízneme. Rozložíme na mangold, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe zbylým máslem nakrájeným na kousky. Nakonec přilijeme vývar.

4

Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
vp.priby@seznam.cz
Bramborové vějířky na mangoldu
Díky za recepty s mangoldem. Musím je teprve vyzkoušet. Ale jinak mangold v jednoduchých receptech už znám a chutná mi.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept