Rajčatová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová pěna
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 31627 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kg | Rajčata |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 22,9mg |
Draslík | 396,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová pěna postup přípravy receptu:
1 | Rajčata uvaříme ve vařící vodě, ponoříme do studené vody a zbavíme slupky. Rajčata rozpůlíme, vydlabeme vnitřky rajčat, které zbavené od semínek propasírujeme přes hrubé síto. Dohladka rozmixujeme vzniklou rajčatovou šťávu z půlky rajčat, rajčatový protlak se solí a pepřem. |
2 | Do rendlíku s vodou rozpustíme želatinu, pozvolna ji povaříme. Poté ji vetřeme do rozmixované kaše a dáme ztuhnout do lednice. Občas promícháme. Po ztuhnutí vyndáme. |
3 | Do rajčatové hmoty velmi obezřetně vmísíme našlehanou smetanu spolu s čerstvou bazalkou nebo řeřichou. Olejem vymažeme formy, vlijeme rajčatovou hmotu, okamžitě dáme zchladit do lednice. Již ztuhlou pěnu vyjmeme z lednice, na servírovací míse ji ozdobíme bazalkou či řeřichou anebo cherry rajčaty. Rajčata jsou přelitá v dresinku. |