Kapsa s broskvemi a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapsa s broskvemi a rýží
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 31742 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
15 g | Citronová kůra |
20 g | Cukr krupice |
200 g | Kompot broskvový |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
400 g | Listové těsto |
20 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko polotučné |
250 g | Rýže loupaná |
10 ml | Tresť vanilková |
10 g | Tuk |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 80,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Mandle, Rýže loupaná, Tresť vanilková, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Likér Maraschino (Maraska), Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapsa s broskvemi a rýží postup přípravy receptu:
1 | Rýži vaříme ve sladkém mléce, ochuceném strouhanou citronovou kůrou, vanilkovou esencí a s přídavkem 1 lžíce másla. Vaříme 20 minut doměkka. Do chladnoucí rýže vmícháme rozkvedlané žloutky. |
2 | Formu na dorty vymažeme tukem, stěny a dno vysteleme těstem, kousek těsta si necháme na zakrytí. Těsto ještě posypeme drcenými mandlemi. |
3 | Kapsu vyplníme střídavě vrstvou rýže a vrstvou půlených broskví z kompotu. Poslední vrstvou bude rýže. Zakapeme likérem, zbytek těsta rozválíme a uděláme pokličku. Uprostřed těsto propíchneme a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut. |