Italská zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská zelenina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31805 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
20 g | Bylinky čerstvé - svazek |
150 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
550 g | Cuketa |
5 g | Cukr krupice |
10 g | Estragon |
450 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet malinový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 553,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Cukr krupice, Estragon, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen, Ocet malinový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská zelenina postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme na kroužky. Cukety nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | Na pánvi s rostlinným olejem lehce podusíme plátky cukety a kroužky cibule. Pokapeme citronovou šťávou a okořeníme solí, pepřem a paprikou. Přidáme nasekané bylinky. Podélně na plátky nakrájíme mrkev. V hrnci rozmícháme zeleninový vývar, přidáme cukr s octem, necháme přejít varem a mrkev zvolna dusíme asi 5 minut. |
3 | Mrkev necháme vychladnout v nálevu, potom ji vyjmeme a necháme okapat. Mrkev pokapeme olivovým olejem. |
4 | Plátky mrkve pokryjeme natrhanými estragonovými lístky a dusíme asi 15 minut. Společně se zeleninou upravíme na talíř a podáváme. |