Biftek na pepři se salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biftek na pepři se salsou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31856 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí kýta |
40 g | Křen |
50 ml | Olej olivový |
40 g | Pepř 4 barev |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
200 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 698,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 7,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí kýta, Křen, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Biftek na pepři se salsou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozmixujeme a smícháme s lžící oleje, cibulí nasekanou nadrobno, nastrouhaným křenem, pepřem a petrželkou. Dobře promícháme, zakryjeme fólií a necháme hodinu uležet. |
2 | Rozehřejeme gril nebo pánev, čerstvý pepř různých barev rozdrtíme v hmoždíři. |
3 | Každý biftek potřeme zbylým olejem a obalíme v pepřové drti. Pečeme 4-5 minut z každé strany podle naší chuti, osolíme. |
4 | Podáváme s uleželou salsou. |