Hovězí steak s křenovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak s křenovým krémem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31870 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Cibulka jarní |
600 g | Hovězí kýta |
80 ml | Olej olivový |
20 g | Omáčka k masu křenová |
80 ml | Omáčka Teriyaki |
120 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 102,4mg |
Draslík | 733,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Hovězí kýta, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka k masu křenová, Omáčka Teriyaki mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak s křenovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V nekovové míse smícháme teriyaki omáčku a olivový olej, steaky několikrát otočíme, aby se namočily ze všech stran, zakryjeme a necháme v lednici hodinu marinovat. |
2 | Zakysanou smetanu a křenovou omáčku důkladně smícháme, zakryjeme nebo dáme do uzaviratelné nádoby do lednice vychladit. |
3 | Rozehřejeme grilovací pánev na vysokou teplotu, potřeme asi lžící olivového oleje a opečeme marinované steaky asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a uchováme teplé. |
4 | Zbytek marinády ohřejeme v rendlíku s nakrájenými jarními cibulkami, česnekem a chilli papričkami a přelijeme touto směsí každý steak na talíři. Ozdobíme kopečkem křenového krému. |
Poznámka
+ hodina na marinování