Špagety se sépií a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se sépií a hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31928 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
115 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
450 g | Sépie |
350 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 713,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hrášek, Ocet vinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sépie, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se sépií a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné sépie nakrájíme na 5 mm široké proužky. Chapadla nakrájíme na menší kousky. |
2 | V hluboké pánvi nahřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažíme 5 minut při mírné teplotě, až je cibule měkká. Přidáme sépie, nakrájená nakládaná rajčata, pokrájený česnek, vinný ocet a cukr. |
3 | Přimícháme nadrobno pokrájený rozmarýn a dle chuti osolíme a opepříme. Za stálého míchání uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut na mírném ohni. Poté přidáme hrášek a vaříme dalších 10 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, přidáme petržel, promícháme a můžeme podávat. |