Hovězí guláš na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 88 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš na víně
Celkový čas: | 88 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
4 ks | Kapie sterilovaná |
300 g | Klobása Dunajská |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 133,0mg |
Draslík | 258,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kapie sterilovaná, Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso čistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. |
2 | Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu. |
3 | Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 min. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme. Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky. |
Hovězí maso jsem nikdy neměla moc ráda. Možná proto, že ve školní jídelně se nedalo pokousat. Jakmile mám ale po ruce recepty z tohoto serveru, i já, začínající kuchařka, ledacos uvařím a všem to moc chutná. Hovězí guláš na víně je dalším vynikajícím receptem, který jsem vyzkoušela a mohu ho jen doporučit.