Krůtí minestrone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí minestrone
Krůtí minestrone
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32010 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
60 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
150 g | Hrášek |
5 g | Koriandr mletý |
200 g | Krůtí prsa |
60 g | Mrkev kořen |
10 ml | Olej olivový |
5 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
70 g | Špagety, Makarony |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 571,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hrášek, Koriandr mletý, Krůtí prsa, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí minestrone postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej. Do hrnce pak vsypeme nudličky a 2 minuty smažíme, potom přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a za stálého míchání je necháme mírně zezlátnout. Přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev a smažíme asi 1 minutu. |
2 | Rajčata nakrájíme a vložíme do hrnce i se šťávou z konzervy, přidáme vodu, pepř, oregano, koření a petrželku. Přivedeme k varu a poté zmírníme plamen a polévku vaříme pod pokličkou asi 15 minut. |
3 | Přidáme nakrouhané zelí, vsypeme makaróny, hrášek a vaříme ještě 15 minut. |
Poznámka
Podáváme horké s křupavým chlebem.