Krůtí prsa plněná vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa plněná vejcem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32030 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
800 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
100 g | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 375,3mg |
Draslík | 666,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 528,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa plněná vejcem postup přípravy receptu:
1 | Z krůtího masa nakrájíme čtyři plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme a po obou stranách osolíme. Jednu stranu plátku potřeme hořčicí, na plátek položíme list špenátu a půlku uvařeného vejce. Plátek zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce, ve dvou rozšlehaných vejcích a strouhance. |
2 | Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem. Jako přílohu volíme bramborovou kaši.