Grilovaná žebra s bramboráčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná žebra s bramboráčky
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
10 g | Cajunské koření |
3 stroužek | Česnek |
1,5 kg | Hovězí žebra |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej olivový |
7 g | Pepř černý mletý |
300 g | Salsa rajčatová |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 194,5mg |
Draslík | 800,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Hovězí žebra, Salsa rajčatová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cajunské koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná žebra s bramboráčky postup přípravy receptu:
1 | Žebra osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme 20 minut odležet. Než položíme maso na gril nebo grilovací pánev poprášíme moukou, která udrží maso šťavnaté. Maso pokryjeme alobalem (na grilu podložíme pekáčkem na zachytávání šťávy) a grilujeme při střední teplotě hodinu a půl, otáčíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké a zlatavé, vyjmeme z grilu nebo pánve, zabalíme do alobalu a necháme před porcováním 20 minut odpočinout. |
2 | Na bramboráčky rozmačkáme vařené brambory, přidáme vejce, cajunské koření, olivový olej, mouku a sůl. Uhněteme těsto, z kterého pomoučněnýma rukama vytvoříme placičky. Opékáme buď na grilu asi 5 minut z každé strany, nebo na vymaštěném pekáčku. |
3 | Než se bramboráčky opečou, naporcujeme maso a ohřejeme rajčatovou salsu. |