Jednoduchý recept

Čekanka s pomrančovo-smetanovou omáčkou

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32055

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Pomeranče
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
0,1 l Vývar zeleninový
800 g Čekanka
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 546kJ
6% Sacharidy 23 g
38% Tuky 28 g
10% Sodík 210 mg
16% Bílkoviny 9 g

Čekanka s pomrančovo-smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Čekankové puky očistíme, podélně je rozpůlíme a odstraníme košťál. Oloupanou cibuli najemno nasekáme, šunku pokrájíme na kostičky. Omyjeme pomeranč, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

2

Ve větším hrnci rozpálíme máslo a čekanku restujeme při střední teplotě cca 10min. Poté přidáme šunku a cibuli a společně osmahneme. Zalijeme vývarem, pomerančovou šťávou a zakryté dusíme cca 5min. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátem, cukrem a pomerančovou kůrou. Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme. Posypeme najemno nasekanou petrželkou a ihned podáváme. Jako příloha jsou vhodné např. bramobory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept