Telecí ragú na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ragú na žampionech
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 322 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
100 g | Citrony |
150 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Muškátový květ |
0,5 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Sůl |
750 g | Telecí plec |
1300 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 319,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Telecí plec, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ragú na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky. |
2 | Nakrájené maso vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a cibuli v celku a vaříme téměř doměkka. |
3 | Maso vyjmeme a vývar necháme vychladnout. |
4 | Ze 2/3 dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme do ní mletý pepř a květ, zalijeme vývarem z masa, rozšleháme a dobře provaříme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut. |
5 | Před koncem varu přilijeme smetanu. |
6 | Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, přidáme žampiony, které jsme očistili, opláchli, nakrájeli na plátky a podusili na zbylé dávce másla, pokrm přisolíme a dochutíme citronovou šťávou. Vše ještě krátce povaříme. |