Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3229

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
200 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 741kJ
2% Sacharidy 8 g
15% Tuky 11 g
7% Sodík 139 mg
20% Bílkoviny 11 g

Omelety zeleninové postup přípravy receptu:

1

Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem a povaříme nahusto. Jíšku necháme částečně vychladnout.

2

Do polovychladlé jíšky budeme postupně přidávat žloutky, muškátový květ, nasekanou petrželovou nať a na závěr dušenou, dobře okapanou zeleninu. Nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.

3

Takto připravenou směs dáme péct buď do rozehřáté trouby nebo opečeme na pánvi. Vždy však po obou stranách.

4

Omelety podáváme teplé a přehnuté v půli.

Poznámka

Omelety připravujeme ze zeleniny - květák, chřest, pórek, fazolky, hrášek, špenát, kapusta. Vždy záleží na našem výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept