Penne s kuřetem, brokolicí a gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s kuřetem, brokolicí a gorgonzolou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32322 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
115 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
90 g | Sýr Gorgonzola |
1 hrst | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny penne |
120 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 92,3mg |
Draslík | 409,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 100,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání, Sýr Gorgonzola, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s kuřetem, brokolicí a gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Růžičky brokolice rozdělíme na menší kousky a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme 2 minuty, poté slijeme do cedníku a propláchneme studenou tekoucí vodou. Brokolici necháme okapat. |
2 | V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky a utřený česnek. Dle chuti osolíme a opepříme. Vše promícháme. Smažíme 3 minuty při mírném ohni, až je kuřecí maso bílé. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. |
3 | Do pánve přilijeme víno a smetanu, zamícháme a povaříme 5 minut, až se omáčka mírně vyvaří a zhoustne. Občas promícháme. Přimícháme brokolici, zvýšíme teplotu a vaříme tak dlouho, aby se brokolice prohřála. Ochutnáme a dokořeníme. |
4 | Těstoviny s nakrájenou gorgonzolou vložíme do omáčky, promícháme a ihned podáváme posypané nastrouhaným parmezánem. |