Jednoduchý recept

Jilemnické houbové kyselo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32442

Ingredience

150 g Chlebový kvásek
50 g Houby sušené
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1,3 dl Zakysaná smetana
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 957kJ
2% Sacharidy 7 g
26% Tuky 19 g
17% Sodík 338 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jilemnické houbové kyselo postup přípravy receptu:

1

Omyté sušené houby namočíme do studené vody asi na 1 hodinu. Pak je scedíme, drobně pokrájíme a dáme je vařit do 1 litru vody se solí, kmínem a pepřem. Vaříme při mírné teplotě.

2

Chlebový kvásek dobře rozmícháme v mléku a zamícháme do bublající polévky, promícháme a necháme rozvařit.

3

V hrnečku rozmícháme zakysanou smetanu s žloutky a opatrně ji vmícháme do polévky. Už nevaříme, ale stále mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme 2 lžíce másla, dochutíme solí a podáváme.

Poznámka

chlebový kvásek - výroba http://conovehonakopci.cz/?p=105

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept