Kuřecí kari salát s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kari salát s mangem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32469 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
20 g | Kari pasta |
7 g | Koriandr čerstvý |
600 g | Kuřecí prsa |
120 ml | Majonéza |
400 g | Mango |
7 g | Máta |
3 g | Pepř černý celý |
200 g | Řeřicha |
5 g | Sůl |
120 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 111,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Koriandr čerstvý, Mango, Máta, Pepř černý celý, Řeřicha, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Kuřecí prsa, Majonéza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kari salát s mangem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso vložíme do hlubší pánve, zalijeme vodou, přidáme cibuli, celer, sůl a celý pepř, pomalu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 2O minut. Vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout. |
2 | Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, kari pastou, podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Mango nakrájíme na plátky, promícháme s nasekanou mátou a koriandrem. Vychladlé maso nakrájíme na menší kostky a smícháme s omáčkou. |
4 | Na servírovací mísu rozložíme řeřichu, na ni navršíme maso v omáčce a navrch poklademe plátky manga. |