Marcipánky s bílkovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 92 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marcipánky s bílkovou polevou
Celkový čas: | 92 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32553 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Cukr moučkový |
2 g | Hřebíček |
100 g | Med včelí |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Na polevu | |
---|---|
140 g | Cukr moučkový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Marcipánky s bílkovou polevou | |
3 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 39,2mg |
Vláknina | 333,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hřebíček, Med včelí, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Marmeláda rybízová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marcipánky s bílkovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Na válu z prosáté mouky, cukru, medu, vajec, skořice, mletých hřebíčků, strouhané citrónové kůry, citrónové šťávy a horké vody vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho dáme alespoň na hodinu do chladničky. |
2 | Na pomoučeném válu vyválíme silný plát a vykrajujeme placičky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. |
3 | Když placičky vychladnou, spojíme dvě k sobě marmeládou a vrchní placičku potřeme bílkovou polevou. |
4 | Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem. |
5 | Marcipánky necháme alespoň čtrnáct dní odležet. |