Brambory s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s nivou
Brambory s nivou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32631 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
0,1 g | Máslo čerstvé |
0,1 dl | Olej olivový |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 920,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s nivou postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce vařené brambory oloupeme a rozkrojíme na půlky. Zakapeme olejem, posypeme jemně nasekaným pórkem, rozmačkaným česnekem, osolíme a zamícháme. |
2 | Potom je naskládáme na pekáč, zasypeme nivou a dáme do trouby na 5 minut zapéct. To jen, aby se nám roztavil sýr. |
3 | Nakonec na pánvičce rozpustíme máslo a polijeme hotové brambory. |