Fettucine s paprikou a mozzarelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine s paprikou a mozzarelou
Fettucine s paprikou a mozzarelou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32691 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
350 g | Cuketa |
300 g | Mozzarella |
80 ml | Olej olivový |
80 g | Paprika červená |
80 g | Paprika žlutá |
250 g | Rajčata |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 541,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Mozzarella, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Fettuccine, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettucine s paprikou a mozzarelou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | Papriky nakrájíme na velké kusy. Položíme je slupkou navrch pod rozehřátý gril a grilujeme, až slupka ztmavne. Papriky pak oloupeme. Dužninu najemno nakrájíme. |
3 | Rajčata rozpůlíme, mírně osolíme, cukety nakrájíme na plátky, potřeme lžící oleje. Zeleninu grilujeme po obou stranách asi 10 minut doměkka. |
4 | Těstoviny promícháme se zeleninou, drceným česnekem, natrhanou bazalkou, zbývajícím olejem a plátky sýra mozzarela. Ochutíme solí a pepřem a servírujeme. |