Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 300 minut
Doba přípravy: 200 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32743

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
100 g Droždí
300 g Hrozinky
200 g Kandované ovoce
150 g Mandle
400 ml Mléko polotučné
1 kg Mouka polohrubá
400 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Sůl
Na potření a posypání
4 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
80 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,089 kcal
Kilojoule 4 555kJ
41% Sacharidy 149 g
66% Tuky 49 g
23% Sodík 462 mg
35% Bílkoviny 20 g

Máslová štóla postup přípravy receptu:

1

Spařené mandle oloupeme a nakrájíme na nudličky, kandované ovoce drobně nakrájíme, v misce promícháme s hrozinkami a rumem, necháme uležet.

2

V hrnečku rozetřeme droždí se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a vlažného mléka. Na teple necháme vzejít kvásek. Ořechy nahrubo nasekáme.

3

V míse vsypeme prosátou mouku se solí, do středu vlijeme vlažné mléko, přidáme změklé máslo, nastrouhanou citronovou kůru a vzešlý kvásek. Těsto dobře vypracujeme, aby bylo hladké a lesklé. Do vypracovaného těsta vmícháme naložené hrozinky s ovocem, mandle a vanilkový cukr. Těsto posypeme lžící hladké mouky, přikryjeme utěrkou, dáme na teplo kynout alespoň dvě hodiny. Poté ho vařečkou promícháme a necháme kynout ještě alespoň půl hodiny.

4

Vykynuté těsto na válu rozdělíme na dva díly, které rozválíme a stočíme do tvaru veky, podélně u kraje hranou dlaně utvoříme žlábek. Hotové štoly přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

5

Upečené štoly hned potíráme rozpuštěným máslem, silně sypeme moučkovým cukrem s vanilkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept