Recept

Roštěnky se Skalickou frankovkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32817

Ingredience

20 g Celer bulvový
3 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
600 g Hovězí maso zadní
0,5 l Hovězí vývar základní
2 ks Hřebíček
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel kořen
2 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené
1 kávová lžička Citronová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 542kJ
7% Sacharidy 25 g
31% Tuky 23 g
40% Sodík 806 mg
66% Bílkoviny 37 g

Roštěnky se Skalickou frankovkou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a petržel a očistíme, omyjeme a pokrájíme je na nudličky. Cibule oloupeme a pokrájíme nadrobno. Omytý citron osušíme a nastrouháme.

2

Hovězí zadní maso - roštěnec - omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, okrajové blány nakrojíme, osolíme (1,5 lžičky), opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji roštěnky z každé strany orestujeme dozlatova. Pak plátky masa vyjmeme a na zbylém tuku si z cukru (2 lžíce) upražíme karamel, přidáme k němu pokrájenou cibuli se zeleninou, rychle promícháme a vrátíme maso zpět. Přilijeme hovězí vývar, nové koření, citronovou kůru a hřebíčky. Vše promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 45-50 minut.

3

Měkké roštěnky vyjmeme a dáme je do druhého hrnce. Vývar téměř vyvaříme, přimícháme na zahuštění hladkou mouku, kterou jsme si rozmíchali s několika lžičkami vývaru, omáčku dochutíme solí (0,5 lžičky), pár kapkami citronové šťávy a omáčku přecedíme přes síto na odložené roštěnky.

4

Omáčku s masem znovu přivedeme k varu, dochutíme červeným vínem - Skalickou frankovkou, necháme přejít varem a podáváme k přílohám podle chuti.

Poznámka

K roštěnkám podáváme dušenou rýži, hranolky, nebo bramborové krokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept