Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32821

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao
750 g Kaštany jedlé
1 polévková lžíce Likér Grand Marnier
1 ks Pomeranče
150 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 647kJ
33% Sacharidy 119 g
20% Tuky 15 g
0% Sodík 4 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kaštanový vermicelles postup přípravy receptu:

1

Kaštany nařízneme ostrým nožem na vypouklé straně, vložíme do vroucí vody, cca 5 minut povaříme, poté zprudka zchladíme. Ihned oloupeme a odstraníme i tenkou hnědou slupku. Vložíme je znovu do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a zakryté zvolna cca 30 minut povaříme.

2

Mezitím důkladně omyjeme pomeranč a odkrojíme tenkou vrstvu kůry. Šťávu vymačkáme, smícháme se 1/4 l vody, cukrem a pomerančovou kůrou a vaříme cca 10 minut do zhoustnutí.

3

Ze sirupu vyjmeme pomerančovou kůru, přilijeme pomerančový likér. Kaštany scedíme, propasírujeme lisem na brambory, necháme trochu vychladnout.

4

Smetanu ušleháme do polotuha s moučkovým cukrem. Kaštanovou hmotu vložíme do lisu na noky a protlačíme ji tak, aby vznikly dlouhé nudličky. Ty rozdělíme na dezertní talířky, doplníme šlehačkou, posypeme kakaem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept