Jednoduchý recept

Bramboráky se škvarky, párky a křenem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32840

Ingredience

500 g Brambory
1 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Křen
1,5 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Párky jemné
6 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
6 stroužek Česnek
50 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 538kJ
6% Sacharidy 22 g
28% Tuky 21 g
15% Sodík 304 mg
42% Bílkoviny 23 g

Bramboráky se škvarky, párky a křenem postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nastrouháme na středním struhadle do mísy.

2

Přidáme k nim utřený česnek se solí, majoránku, pepř, drcený kmín, vejce, mléko, hladkou mouku, hrubou mouku, směs dobře promícháme.

3

Škvarky pokrájíme nadrobno a přimícháme je do bramborového těsta. Malé párky oloupeme a v polovině podélně rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do misky a zakryjeme.

4

Ve pánvi rozpálíme sádlo (na jeden bramborák počítáme asi s 0.5 lžící sádla) a menší naběračkou nabíráme těsto, které dáme na na rozpálený omastek. Těsto rozetřeme na tenčí placku, položíme na ni během pečení pokrájené polovičky párků, usmažíme jednu stranu, opatrně otočíme a usmažíme dozlatova druhou stranu s párky.

5

Takto usmažíme všechny bramboráky, které před podáváním posypeme nastrouhaným křenem. Nejvíce chutnají horké přímo z plotny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept