Recept

Cibulový chléb s kmínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39152

Ingredience

150 g Cibule
2 kávová lžička Droždí
1 kávová lžička Kmín celý
500 g Mouka pšeničná hladká
15 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej rostlinný
2 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

99% Kalorie 1,947 kcal
Kilojoule 8 147kJ
106% Sacharidy 381 g
28% Tuky 21 g
112% Sodík 2 g
109% Bílkoviny 62 g

Cibulový chléb s kmínem postup přípravy receptu:

1

Na rozpálenou pánev nalijeme lžičku oleje a dozlatova opečeme cibulku. Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme připravenou cibulku, kmín a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.

2

Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.

3

Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept