Krkonošská játra s vepřovým bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošská játra s vepřovým bůčkem
Krkonošská játra s vepřovým bůčkem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32908 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Játra vepřová |
0,5 polévková lžíce | Kečup ostrý |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 hrst | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sardelová pasta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřový bok |
150 g | Žampiony - sterilované |
1 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 412,7mg |
Draslík | 584,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Kmín drcený, Ořechy vlašské, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový bok, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošská játra s vepřovým bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra a bůček bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Bůček v osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem. |
2 | V hluboké pánvi si na rozpáleném oleji játra restujeme ze všech stran dozlatova, pak je vyjmeme a odložíme do mísy. Na ten samý tuk přidáme kostky bůčku a pod pokličkou ho chvíli dusíme. Potom maso poprášíme hladkou moukou, sladkou paprikou, promícháme a restujeme dozlatova. Přidáme žampiony, sardelovou pastu, znovu promícháme, doložíme játra, hrst vlašských ořechů, podlijeme zeleninovým vývarem a chvíli společně dusíme. Nakonec játra s masem dochutíme worcestrovou omáčkou a ostrým kečupem a podle chuti dosolíme (0.5 lžičky). |
Poznámka
Krkonošská vepřová játra podáváme podle chuti s hranolky, rýží nebo s pečenými bramborami.