Miletínské medailonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Miletínské medailonky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32920 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 ks | Kapie sterilovaná |
1,5 dl | Lák |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
320 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 78,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kapie sterilovaná, Olej olivový, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Lák nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Miletínské medailonky postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sterilované kapie vyjmeme z nálevu a pokrájíme na nudličky. |
2 | Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na plátky o síle asi 1.5 cm. Pěstí maso rozmáčkneme, osolíme podle chuti, opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a potřeme plnotučnou hořčicí. Medailonky dáme do mísy a necháme v chladu 15 minut odležet. |
3 | V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka restujeme z obou stran dozlatova. Maso musí být uprostřed krvavé. Pak je vyjmeme z tuku, na něj dáme cibuli s kapií, krátce osmahneme, přilijeme lák z nakládané kapie (asi 1.5 dl), maso vrátíme zpět, promícháme a vše krátce v pikantní šťávě krátce osmažíme. |
4 | Podáváme s přílohami podle chuti. |
Poznámka
K medailonkům z Miletína podáváme podle chuti dušenou rýži, nebo hranolky.