Krkonošský závitek s kysaným zelím a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošský závitek s kysaným zelím a hříbky
Krkonošský závitek s kysaným zelím a hříbky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32929 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
70 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 ks | Šalotka |
50 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
3 dl | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 119,4mg |
Draslík | 798,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sádlo škvařené, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošský závitek s kysaným zelím a hříbky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme náplň. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme hříbky a nasekáme je na kousky. Slaninu pokrájíme na kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme slaninu a osmažíme dozlatova, potom přidáme šalotku, zpěníme ji, přidáme houby, kysané zelí, ochutíme solí (0.5 lžičky), cukrem (1.5 lžičky), kmínem, pepřem a dusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut, až se vydusí. |
3 | Prorostlý bůček bez kosti pokrájíme na větší plátky o síle 1.5 cm. Plátky rozklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme (1.5 lžičky), opepříme, položíme na ně 1-2 lžíce náplně, závitky zatočíme tak, aby náplň byla dobře zabalená, okraje masa připevníme párátky a závitky obalíme v hladké mouce. |
4 | V menším pekáči na rozpáleném oleji závitky osmažíme z každé strany dozlatova, přilijeme vodu (přibližně 3 dl) a pekáč se závitky dáme do předem vyhřáté trouby. |
5 | Pečeme při 220 °C asi 45-50 minut. Občas podlijeme výpekem, (pokud se vyvaří, dolijeme trochou vody). Když jsou závitky upečené, podáváme k nim přílohy podle chuti. |
Poznámka
Krkonošské závitky podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.