Mořská štika na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská štika na zázvoru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32988 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Mořská štika - filety |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Paprika zelená |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 73,1mg |
Draslík | 618,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořská štika - filety, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská štika na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Osolené filety posypeme zázvorem, obalíme v mouce. Papriky zbavíme semen, nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Filety vložíme na rozpálený olej a smažíme. Když filety otočíme, přisypeme pokrájené papriky a rajčatový protlak. |