Tuňák pečený ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák pečený ve slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32997 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
0,3 kávová lžička | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 96,4mg |
Draslík | 591,5mg |
Vláknina | 344,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Tuňák obecný, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák pečený ve slanině postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka zakapaného citronovou šťávou, osoleného, opepřeného a zaprášeného zázvorem necháme v míse asi půl hodiny marinovat. Během té doby porce obracíme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme olejem, vložíme na něj porce tuňáka a překryjeme je plátky slaniny. Před vložením do předehřáté trouby rybu mírně podlijeme a pečeme, dokud není slanina vyškvařená. |