Noky s čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky s čedarem
Noky s čedarem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33005 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
15 g | Bazalka |
400 g | Bramborové noky |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
20 ml | Olej olivový |
400 g | Passata (drcená rajčata) |
3 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
40 g | Rajčata |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 225,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky s čedarem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 2 minuty doměkka. Přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme. Vmícháme drcená rajčata a rajčatový protlak, zvýšíme teplotu a omáčku asi 5 minut vaříme. |
2 | Potom stáhneme oheň, do omáčky vmícháme smetanu a nakrájená sušená rajčata, promícháme ji a zvolna vaříme ještě asi 3 minuty. |
3 | Uvaříme bramborové noky ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, jsou hotové (asi po 2 minutách) a můžeme je vyjmout naběračkou s otvory. Vložíme je do omáčky, přidáme čerstvou bazalku, sůl a pepř. Noky s omáčkou dáme do zapékací mísy a posypeme sýrem čedar. Mísu dáme pod rozehřátý gril a pokrm zapékáme, až se na sýru začnou tvořit bubliny. |
Poznámka
Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.