Recept

Plněné conchiglie se špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 33096

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Majoránka čerstvá
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
25 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rajčatová pasta
100 ml Smetana čerstvá ke šlehání
50 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
200 g Těstoviny Conchiglie
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
90 ml Víno bílé
150 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
4 g Šafrán
275 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 009kJ
16% Sacharidy 58 g
57% Tuky 43 g
49% Sodík 972 mg
44% Bílkoviny 25 g

Plněné conchiglie se špenátem postup přípravy receptu:

1

Připravíme zimní rajskou omáčku. 1 kus cibule, mrkev a celer nakrájíme najemno, můžeme použít i kuchyňský mixér.

2

V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme 1 stroužek česneku nakrájený na tenké plátky a smažíme na mírném ohni 2 minuty.

3

Přimícháme nakrájenou zeleninu spolu s bazalkou, tymiánem, oreganem a majoránkou. Za častého míchání smažíme na mírném ohni 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá.

4

Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Přimícháme víno a dle chuti osolíme a opepříme. Za stálého míchání uvedeme do varu, poté snížíme teplotu. Povaříme 45 minut, občas zamícháme.

5

Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme těstoviny a vaříme 10 minut. Těstoviny slijeme, hrnec naplníme do poloviny studenou vodou a vložíme do ní těstoviny.

6

V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme 1 cibuli nakrájenou nadrobno. Stále mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme čerstvý očištěný špenát nakrájený na kousky, utřený česnek, šafránový prášek a nastrouhaný muškátový oříšek. Dle chuti osolíme a opepříme. Zamícháme, zvýšíme teplotu, často mícháme a povaříme 8 minut, až je špenát měkký.

7

Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, mícháme a vaříme tak dlouho, až se tekutina vyvaří a špenát je poměrně suchý. Špenát přendáme do misky, přidáme ricottu a promícháme. Ochutnáme a dle chuti dosolíme a dopepříme. Vložíme vejce a znovu promícháme.

8

Rajskou omáčku rozmixujeme, nalijeme do mísy a přilijeme zeleninový vývar spolu se smetanou. Promícháme a popřípadě dochutíme.

9

Polovinu omáčky nalijeme do zapékací formy. Postupně vyndaváme těstoviny z vody, vodu otřepeme a pomocí malé lžičky naplníme těstoviny špenátovou směsí. Polijeme je trochou zbývající omáčky a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme v předehřáté troubě 12 minut, až je pokrm horký. Před podáváním necháme 10 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept