Recept

Vepřová kýta podle rychtářky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 33103

Ingredience

1 ks Cibule
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
4 stroužek Česnek
Na zálivku
0,5 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
60 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Víno bílé
0,5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 972kJ
2% Sacharidy 8 g
73% Tuky 55 g
29% Sodík 587 mg
77% Bílkoviny 44 g

Vepřová kýta podle rychtářky postup přípravy receptu:

1

Česnek utřeme se solí. Připravíme zálivku smícháním vína, pepře, papriky, cukru, worcesteru, sojové omáčky a oleje.

2

Kýtu nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme a z obou stran je natřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou nadrobno. Vyjmeme škvarky a odložíme je a na tuku osmažíme plátky po obou stranách. Poté zalijeme připravenou zálivkou, zasypeme cibulí nakrájenou nadrobno a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obrátíme a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, sundáme poklici a šťávu zredukujeme. Maso podáváme posypané slaninovými škvarky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept