Flejšky z Podkrkonoší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flejšky z Podkrkonoší
Flejšky z Podkrkonoší
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33126 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Bramborová kaše |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh konzumní |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 77,6mg |
Draslík | 413,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 327,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Tvaroh konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flejšky z Podkrkonoší postup přípravy receptu:
1 | Bramborovou kaši dáme do mísy. Smícháme s moukou, vejcem, tvarohem, solí, pepřem, vypracujeme tužší bramborové těsto. Pak těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát o síle asi 7 mm. Formičkou o průměru asi 10 cm vykrojíme placky, které obalíme ve strouhance a dáme je na olejem vymazaný plech, který jsme rozehřáli v předem vyhřáté troubě. |
2 | Flejšky pečeme dozlatova přibližně 7-8 minut z každé strany. |
Poznámka
Flejšky jsou výborné jako příloha k polévkám nebo uzenému masu, ale jsou chutné i samotné.