Recept

Polévka s řeřichou z Podkrkonoší

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32620

Ingredience

1 ks Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Řeřicha
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Petržel kořen
300 g Pórek
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 918kJ
12% Sacharidy 44 g
230% Tuky 173 g
37% Sodík 731 mg
15% Bílkoviny 8 g

Polévka s řeřichou z Podkrkonoší postup přípravy receptu:

1

Řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpuštěném másle ji zpěníme dorůžova. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme 1 l zeleninového bujonu a přivedeme k varu. Ochutíme bílým pepřem, špetkou muškátového oříšku a polévku povaříme 5 minut. Poté do polévky přimícháme 1 dl sladké smetany, dochutíme solí, přimícháme 40 g pokrájené řeřichy a provaříme 1-2 minuty.

2

1 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Polévku nalijeme do talířů, na každou porci dáme kopeček šlehačky, který posypeme zbylou řeřichou a podáváme.

3

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

4

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

5

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku a nakrájíme.

6

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, potom přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

7

Přilijeme 1,5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

8

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tím získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept