Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem
Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33163 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Brusinky |
6 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 dl | Masový vývar |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
1 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 181,7mg |
Draslík | 888,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Máslo čerstvé, Masový vývar, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Omytého a osušeného celého zajíce prošpikujeme proužky slaniny, celého potřeme máslem a dáme do pekáče na 12 hodin (do chladničky) odležet. |
2 | Druhý den ze zajíce nožem seškrabeme tuhé máslo. Pak zajíce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a znovu potřeme máslem, které jsme z něj oškrabali. Zajíce dáme znovu do pekáče. |
3 | Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a celého zajíce cibulí posypeme. Přilijeme masový vývar, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. |
4 | Pečeme při 250°C přibližně 60 -70 minut. Průběžně po 15 minutách zajíce poléváme výpekem. Pokud je potřeba dolijeme během pečení 1-2 dl vývaru. |
5 | Mezitím na másle (2 lžíce) v pánvi osmažíme dozlatova strouhanku. |
6 | Upečeného zajíce rozporcujeme, dáme na talíře, posypeme strouhankou, ozdobíme brusinkami a polijeme výpekem. |
Poznámka
K cibulovému zajíci podáváme vařené brambory nebo bramborové šišky.