Králičí zadek s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí zadek s houbami
Králičí zadek s houbami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
3 dl | Hovězí vývar základní |
1,5 kávová lžička | Jalovec |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kg | Králičí maso |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
bramboráčky | |
---|---|
1,4 kg | Brambory |
1 ks | Jablka |
100 g | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
50 g | Sýr Krkonošský pivní |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 231,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 132,7mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Králičí maso, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Brambory, Jablka, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Sýr Krkonošský pivní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí zadek s houbami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto na bramboráčky: očistíme a omyjeme brambory a jedno jablko. Vše jemně nastrouháme, v míse smícháme s hladkou moukou, vejcem, mlékem, pepřem, solí a pivním sýrem. Dobře promíchané těsto malou naběračkou naléváme do pánve na rozpálený olej a smažíme malé bramboráčky o průměru asi 10 cm a síle 5-7 mm. Bramboráčky usmažíme z každé strany dozlatova. (Smažíme je v průběhu dopékání masa.) |
2 | Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme čerstvé houby, pokrájíme je na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky. |
3 | Omytý a rozporcovaný zadek z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, odblaníme, osolíme, posypeme roztlučeným kmínem a čerstvě roztlučeným jalovcem. |
4 | V pekáči rozpálíme sádlo a porce králíka zprudka orestujeme dozlatova z každé strany. Přilijeme hovězí vývar, pekáč zakryjeme, zmírníme teplotu a králíka dusíme přibližně 30 minut. Pak přidáme cibuli, houby, promícháme a dopékáme v předehřáté troubě při 220 °C. |
5 | Králičí zadek s houbami dáme na talíře, obložíme bramboráčky a podáváme. |