Kachní prsa s melounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s melounem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33219 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kachní prsa |
1 polévková lžíce | Máta |
400 g | Meloun vodní |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 polévková lžíce | Pažitka |
150 g | Ředkvička |
3 ks | Šalotka |
Zálivka | |
---|---|
2 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Tamarindová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Meloun vodní, Oříšky piniové, Pažitka, Ředkvička, Šalotka, Chilli paprička, Cukr třtinový, Limetková šťáva, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s melounem postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa omyjeme, očistíme, kůži nařízneme do mřížky. Osolíme a položíme na pekáč kůží dolů. Pekáč dáme na sporák a kachní prsa asi 10 minut opékáme. Když je kůže dozlatova, odebereme lžící vypečený tuk, prsa otočíme a opékáme ještě asi 3 minuty. |
2 | Chilli papričky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a na jemno nakrájíme. Vložíme do misky a promícháme s 2 lžícemi rybí omáčky, 2 lžícemi limetkové šťávy, 2 lžícemi třtinového cukru a lžící tamarindové pasty. Do takto připravené zálivky vložíme kachní prsa nakrájená na nudličky, plátky ředkviček, na jemno nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájený meloun, nasekanou pažitku a mátu. Vše promícháme a před podáváním posypeme piniovými oříšky. |