Recept

Maďarská zelná polévka

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 3324

Ingredience

0,5 kg Brambory
1 ks Cibule
1 ks Klobása Dunajská
0,3 l Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Paprika mletá sladká
1 ks Polévkové kostky Vitana
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
0,5 kg Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 069kJ
6% Sacharidy 20 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 194 mg
19% Bílkoviny 11 g

Maďarská zelná polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě, přidáme pokrájené zelí i s nálevem a vaříme.

2

Na slanině osmahneme cibulku a kolečka klobásy. Zaprášíme je paprikou.

3

Orestovanou klobásu přidáme do polévky a povaříme.

4

V hrnku rozšleháme hladkou mouku a mléko, směs vlijeme do polévky a povaříme. Osolíme a přidáme utřený česnek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept