Recept

Hráškový salát s fetou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33247

Ingredience

100 g Hrášek
10 dkg Prosciutto sušené
100 g Sýr Feta
Zálivka
1 ks Máta
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
4% Sacharidy 16 g
24% Tuky 18 g
17% Sodík 337 mg
13% Bílkoviny 7 g

Hráškový salát s fetou postup přípravy receptu:

1

Pánev rozpálíme, nasucho na ní opečeme prosciutto. Poté ho vyjmeme a odložíme stranou.

2

Hrášek povaříme 2 minuty v osolené vroucí vodě. Zálivku připravíme tak, že smícháme najemno nasekané lístky máty, 3 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli a pepře.

3

Uvařený hrášek slijeme, necháme okapat a rozdělíme na talíře společně s na kousky nakrájenou fetou. Ozdobíme opečeným prosciuttem a přelijeme zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept