Recept

Bramborová lepenice se zelím a škvarky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33267

Ingredience

800 g Brambory
2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
2,1 l Voda pitná
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
11% Sacharidy 40 g
47% Tuky 35 g
53% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Bramborová lepenice se zelím a škvarky postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, zalijeme vodou (2 litry + 1,5 lžičky soli), přidáme sůl, kmín, uvaříme doměkka.

2

Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, v pánvi s 2 lžícemi sádla ji usmažíme dozlatova.

3

V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, přimícháme kysané zelí, poprášíme moukou, přimícháme cukr, sůl (0,5 lžičky), pepř, přilijeme 1 dl vody a dusíme doměkka.

4

Uvařené brambory scedíme, smícháme s dušeným zelím. Získanou lepenici dáme na talíře, posypeme škvarky, polijeme vyškvařeným sádlem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept