Rybí česnečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí česnečka
Rybí česnečka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 33343 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
80 g | Brambory |
10 stroužek | Česnek |
300 g | Cuketa |
75 g | Nudle vaječné |
300 g | Okoun - filety |
40 ml | Olej olivový |
200 g | Pórek |
2 l | Vývar rybí |
15 g | Bazalka |
30 ml | Citronová šťáva |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 15,8mg |
Draslík | 924,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cuketa, Nudle vaječné, Vývar rybí, Bazalka, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun - filety, Olej olivový, Pórek, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí česnečka postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené brambory, pórek, drcený česnek a smažíme na oleji asi 10 minut. Přidáme 2 hrnky vývaru a 10 minut povaříme. Necháme mírně vychladnout a postupně rozmixujeme. |
2 | Zbytek rybího vývaru přivedeme k varu, dáme do něj těstoviny, cukety, rozmixovanou směs a 15 minut vaříme. |
3 | Před koncem vaření, cca 5 minut, vložíme nakrájené rybí maso. Ochutíme citronovou šťávou, bazalkou, solí a pepřem. |