Špagety s chorizem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s chorizem a rajčaty
Špagety s chorizem a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33351 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
130 g | Paprika červená |
800 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Salám Chorizo |
500 g | Špagety |
5 g | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 26,4mg |
Draslík | 110,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Salám Chorizo, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s chorizem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Najemno nakrájenou cibuli, drcený česnek a nudličky salámu smažíme na oleji při střední teplotě asi 5 minut. Přidáme kostičky papriky a pod pokličkou podusíme 5 minut. |
2 | Přidáme drcená rajčata, suché bílé víno a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou zvolna vaříme. Zhruba po 15 minutách pokličku odstraníme a omáčku dále vaříme asi 15 minut, částečně zredukujeme. Přidáme sůl a pepř podle chuti. |
3 | Asi 15 minut předtím, než chceme pokrm podávat, uvaříme ve slané vodě špagety al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Polovinu omáčky protřeseme s těstovinami a pokrm upravíme na talíře. Navrch přidáme zbývající omáčku. |