Piškotový svitek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový svitek
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33372 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
4 g | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 55,1mg |
Vláknina | 975,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový svitek postup přípravy receptu:
1 | Bílky vyšleháme v tuhý sníh. |
2 | Žloutky rozšleháme, osolíme a přimícháme k sněhu. |
3 | Do směsi postupně vmícháme mouku a sekanou pažitku. |
4 | Máslo rozehřejeme na pánvi, nalijeme na ni polovinu těsta a usmažíme. |
5 | S druhou polovinou těsta postup opakujeme. |
6 | Hotový svitek pokrájíme na kostičky. |
Poznámka
Nakrájený svitek můžeme i zamrazit.