Dušený králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3339 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
800 g | Králičí maso |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 120,9mg |
Draslík | 678,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 20,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Králičí maso, Majoránka, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený králík postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme, osušíme a naporcujeme králíka. Jednotlivé porce osmahneme ze všech stran na oleji. Přidáme nakrájenou cibulku a česnek. Podlijeme hrnkem vody, osolíme, přidáme majoránku a necháme dusit. |
2 | Na pánvi orestujeme zeleninu na másle, osolíme a necháme trochu podusit. |
3 | Králičí maso vyndáme a vykostíme, šťávu zahustíme jíškou a přivedeme k varu, mícháme. |
4 | Maso vložíme do hotové omáčky, přidáme zeleninu, prohřejeme a podáváme. |