Fazolová polévka se salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka se salsou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33404 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Avokádo |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
80 g | Cibule |
800 g | Fazole červené sterilované |
4 g | Koriandr čerstvý |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar drůbeží |
40 ml | Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 5,2mg |
Draslík | 952,3mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole červené sterilované, Koriandr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka se salsou postup přípravy receptu:
1 | Olej necháme rozpálit, přidáme pokrájenou chilli papričku a cibuli. |
2 | Smažíme 2 minuty, poté přisypeme fazole a vše podlijeme vývarem. |
3 | Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. |
4 | Avokádo nakrájené na kostičky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme. |
5 | Nakonec dochutíme drceným česnekem a koriandrem. |
6 | Vše dobře promícháme. |
7 | Hotovou polévku servírujeme ozdobenou lžící smetany a lžičkou připravené avokádové salsy. |
Poznámka
Na přípravu salsy použijeme dobře vyzrálé avokádo bez hnědých skvrn.