Libanonské jehněčí s rigatoni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Libanonské jehněčí s rigatoni
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 33421 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
125 ml | Citronová šťáva |
20 g | Harissa pasta |
500 g | Jehněčí maso |
3 kávová lžička | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
2 kávová lžička | Nové koření celé |
80 ml | Olej olivový |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
150 g | Paprika červená |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Roketa |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 361,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 952,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Koriandr mletý, Nové koření celé, Paprika červená, Pepř cayenský, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Jehněčí maso, Kmín mletý, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Libanonské jehněčí s rigatoni postup přípravy receptu:
1 | Smícháme koření, drcený česnek, olivový olej a polovinu citronové šťávy. Do marinády dáme na řízky nakrájené maso, promícháme, uložíme přes noc v zakryté misce do chladničky. |
2 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření přecedíme a uchováme v teple. |
3 | Z masa slijeme marinádu a zprudka je smažíme na části olivového oleje extra virgin. Vyjmeme z pánve a zakryjeme fólií. |
4 | Na pánev přidáme lžičku oleje a při střední teplotě do něho rychle zamícháme harisu. Do sklenice se šroubovacím víčkem nalijeme zbývající olej, citronovou šťávu a připravenou harisu. Sklenici uzavřeme víčkem a směs důkladně protřepeme. |
5 | Jehněčí řízky nasekáme na plátky a smícháme s těstovinami, paprikami a roketou. Osolíme, opepříme a přidáme omáčku z harisy. |